Personal trainer Janskun perus torstai

Tällä kertaa päätin kirjoittaa vähän erilaisen artikkelin suoraan omasta elämästäni. Oletko koskaan miettinyt mitä kaikkea personal trainer päivän aikana tekee? Asiakkaana näet siitä vain pienen osan. Seuraavaksi kerron sinulle, mitä kaikkea minun viime viikon torstai piti sisällään.

Aamupäivä

klo 6.20 Herätyskello soittaa ja mieheni nousee ylös keittämään aamupuuroa. Minä jään hetkeksi vielä torkkumaan ja nousen vasta kun puuro on valmista. On ihanaa arjen luksusta päästä valmiiseen aamupalapöytään.

klo 7.10 Avaan koneen ja tarkistan sähköpostit. Vastaan kaikkiin uusiin viesteihin, tsekkaan avoimena roikkuvat asiat ja sovin muutaman tapaamisen seuraavalle viikolle.

klo 8.00 Katson ruudusta yhden jakson Leijonan luola USA:ta, joka on yksi lempiohjelmistani. Yleensä katson jakson puolikkaalta tietokoneen ruudulta tehden samaanaikaan toisella puolikkaalla töitä, mutta tänään päätän keskittyä vain katsomiseen. Puolessa välissä ohjelmaa pidän pienen tauon ja teen itselleni 2 voileipää sekä kupin kahvia ikäänkuin toiseksi aamiaiseksi.

klo 8.45 Aloitan päivän varsinaisen työn ja suunnittelen illan treenit, luvassa on yhdet pienryhmätreenit ulkona, yhdet urheiluseuran oheistreenit GOS (Game of skills) henkeen YouMoven liikuntakeskuksessa sekä yhdet yksilötreenit portaissa. Saan hyvän flow:n päälle ja ehdin suunnittelemaan myös seuraavan päivän ensimmäisen treenin – lihaskunto-ohjelman joka käydään asiakkaan kanssa ensimmäistä kertaa yhdessä läpi kuntosalilla.

Päivä

klo 11.00 Lounashetki, tänään lounaaksi tein nopeasti pannulla nauta-kasviswokin. Hyvää ja helppoa.

klo 11.30 Lähden ajamaan kohti Hämeenlinnaa, jossa pyöritän sivutoimisena mieheni kanssa vesiurheilukeskus SouthBeachWakea ja jonne on tänään tulossa yläasteen valinnaisen liikunnan ryhmä SUP-lautailemaan. Matka kestää noin 45 min (valitsin ajaa tällä kertaa vanhaa Hämeenlinnan väylää pitkin moottoritien sijaan)

klo 12.15 Avaan keskuksen, otan kaikki SUP-laudat sekä melat valmiiksi esille ja tarkistan, että ne ovat edustuskunnossa. Yritän saada nettiyhteyden toimimaan siinä onnistumatta ja ehdin hieman päivittämään kassajärjestelmään uusia tuotteita ja hintoja

klo 13.15 Koululaiset saapuvat ja aloitamme liikuntatunnin perusasioilla suppailusta. Kerron ja demonstroin kuinka melaa säädetään ja pidetään kädessä ja  miten laudan päälle mennään ensimmäistä kertaa. Käymme lisäksi läpi melomistekniikkaa, jarrutusta, kääntymistä sekä todennäköisyyttä laudan päältä tippumiseen. Annan halukkaille märkäpuvut ja autan heidät laudan päälle yksi kerrallaan. Ryhmä on niin iso (18), että tekemistä riittää koko 1,5 tunniksi. Kun yksi lauta saadaan matkaan, on seuraava jo tulossa takaisin pitämään taukoa. Lautoja testaillaan ja vaihdellaan useampaan otteeseen. Kaikilla on hauskaa. Kaksi oppilasta tipahtaa laudalta veteen.

klo 14.45 Koululaisten tunnin päätyttyä kuivaan ja pudistan laudat sekä kasaan ne takaisin varastoon. Opettaja jää kanssani auttamaan ison XL-nostamisen kanssa. Loistava homma, sillä olin etukäteen jo hieman jännittänyt miten sen kanssa yksin selviän. Suljen kontit ja ajan takaisin kotiin Hyvinkäälle, tällä kertaa moottoritietä pitkin.

klo 16.00 Syön välipalan kotona, tsekkaan päivän aikana tulleet sähköpostit, teen muutaman wakeboard ja SUP-lauta varauksen tulevalle lauantaille asiakkaan puolesta sekä pakkaan repun iltaa varten.

Ilta

klo 17.15 Suuntaan läheiselle koulun kentälle, jossa suunnittelin pitäväni pienryhmän ulkotreenit. Kentällä on kuitenkin käynnissä pesisharjoitukset joten teemme vain alkulämmittelyt kentällä ja siirrymme pururadalle tekemään juoksukoordinaatioharjoituksia. Seuraavaksi tehdään pahalta kuullostava happokestävyystreeni mäessä, joka usein osoittautuu kuitenkin mukavaksi ja mielenkiintoiseksi treeniksi, niin tälläkin kertaa. Loppuun teemme vielä lyhyen lihaskunto-osuuden hyödyntäen kiviä ja kantoja sekä venyttelemme kevyesti. Palautustauoilla tsekkaan ryhmän toiveesta aina Suomi-USA puolivälieräottelun tilanteen. Tilanne jää kutkuttavasti Suomen 1-0 johtoon.

klo 18.45 Hyppään autoon ja siirryn seuraavan paikkaan eli YouMove liikuntakeskukseen. Siellä minua odottaa 15 innokasta nuorta tyttöä joiden kanssa tehdään monipuolinen kehonhallintaa kehittävä treeni ja opetellaan mm. flikkiä pomppuradalla (taaksepäin puolivoltti) sekä vatsalleen hyppyjä trampoliinilla.

klo 20.00 Vielä päivän viimeinen siirtyminen Sveitsin portaisiin, jossa asiakkaan kanssa tiedossa yhdistetty kahvakuula ja porrastreeni. Portaissa ei ole enää näin myöhään ruuhkaa. Saan kuulla asiakkaalta Suomen voittaneen lätkämatsin.

klo 21.30 Kotona. Yllätyksekseni kotona odotti grilli-illallinen – naudan ulkofileetä, halloumijuustoa sekä salaattia. Kyllä maistui. Katsoimme vielä yhdessä mieheni kanssa Blinspot jakson digiboksilta.

klo 23.00 Hampaiden pesu ja nukkumaanmeno. Nukahdin melkein heti.

Sellaista tällä kertaa, huomenna jotain muuta, sillä jokainen päivä on erilainen. Päivään mahtui mukavan monipuolisesti niin yksilö-, pienryhmä kuin ryhmävalmennustakin. Tykkäsin siitä kovasti. Tällä kertaa valmennukset olivat iltapainotteisia tuota koululaisryhmän suppailua lukuunottamatta. Hämeenlinnan keikan ansiosta minulla oli auto käytettävissäni, yleensä kuljen työmatkat pyörällä. Opintoja (liikuntaravitmuksen perusopinnot) en ehtinyt tänään tekemään lainkaan, mutta huomenna olisi tarkoitus panostaa enemmän siihen.

Löytyykö sinulta kaveriporukka, jonka kanssa treenaisit mielellään yhdessä? Ota yhteyttä niin suunnitellaan teille oma pienryhmävalmennus.

Liikunnan iloa ja aurinkoista kevättä!

#ptJansku